(+357) 22458485

Η ακτομηχανικός Ξένια Λοϊζίδου στο 10ο “Shots of Inspiration”

Την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, η κυρία Ξένια Λοϊζίδου θα βρίσκεται στο 10ο “Shots of Inspiration” που διοργανώνει η Cyta για μια συνάντηση με θέμα “Καινοτομία, βιομιμητική και η θεωρία της χαράς/ Innovation, biomimetics and the Fun theory”. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta, στις 10:00 – 11:00 πμ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 26 Ιουλίου 2018, στο cyta.intra@cyta.com.cy  

Read More

Το Coop- Green Cluster δίπλα στα μέλη του!!

Επισκεφτήκαμε το χωριό Φύτη της Πάφου με τα ξακουστά Φυτιώτικα κεντήματα. Αργαλειοί και γυναίκες υφάντρες. Στην Φύτη όπου ακόμα διατηρείται η τέχνη της υφαντικής. Ένα είδος πλουμιστού υφαντού που χρησιμοποιούσαν για σκεπάσματα, στόλισμα του κρεβατιού, των φορεμάτων, των τραπεζιών και των καρεκλών. Με τα χρόνια υφάντρες δημιούργησαν διάφορα χαρακτηριστικά Φυτιώτικα πλουμιά τα οποία ονόμαζαν όπως: " Καής" το " φτερνιστήρι" η " καρπεθκιά" το " καρπασίτικο" " το παπούτσι του δασκάλου" το " πλουμί της κοπριάς" το " μαυροματούι" και πολλά άλλα. Χρησιμοποιούσαν τα βασικά χρώματα και πολλές αποχρώσεις των χρωμάτων αυτών! Πανδαισία χρωμάτων!!!

Read More

Συνέργειες ομορφιάς!!!

Το ανήσυχο πνεύμα της Ντίας την οδηγεί σε συνέργειες μοναδικές! Τα εξαιρετικά προϊόντα ομορφιάς από το Golden Donkeys farm στα χέρια της γίνονται "κούρες " ανανεώσεις ανδρών και γυναικών. Η εβδομαδιαία διάθεση στον χώρο της φιαλών γάλακτος γαιδούρας καθιστά το Ινστιτούτο ομορφιάς της εναλλακτικό!!! Οι θεραπείες προσώπου με προϊόντα γάλακτος γαιδούρας ( αντιγηραντικές ιδιότητες) είναι μια πρόκληση!!! Η Ντία μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα είναι πεπεισμένη ότι και τα ινστιτούτα αισθητικής μπορούν να διαφοροποιηθούν κάνοντας συνέργειες! Την καλωσορίζουμε στην πλατφόρμα Coop-Green Cluster!!!

Read More

Το πρώτο φεστιβάλ Χαλουμιού στην Δρούσια!

Το χαλούμι της Δρούσιας είναι εκείνο ακριβώς το προϊόν που μπορεί να παραχθεί να εξαχθεί και να διακριθεί στο εξωτερικό σαν το κατ εξοχήν κυπριακό παραδοσιακό τυρί. Την Πέμπτη η ομάδα της ΑΚΤΗΣ βρέθηκε στην κοινότητα της Δρούσια να προετοιμάζει με το Κοινοτικό συμβούλιο το πρώτο φεστιβάλ Χαλουμιού στην Δρούσια.( 13 Αυγούστου). Η ΑΚΤΗ στο πλευρό των ανθρώπων που δημιουργούν σε κάθε περιοχή, τους θησαυρούς της Κυπριακής γαστρονομίας!

Read More

Error!

Hide Error!

Lost your password?

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close